112Vandaag

Binnenland

Volgende week meer duidelijkheid over zomervakantie

dejonge

Volgende week wordt meer duidelijk over het reisadvies voor de zomervakantie, zegt demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid. Op dit moment raadt de Nederlandse overheid reizen naar het buitenland af. Dat negatieve reisadvies geldt op zijn minst tot 15 mei.

Aanvankelijk wilde het demissionaire kabinet deze week meer bekendmaken over het reisadvies voor de komende maanden, net als over eventuele versoepelingen. Maar dit weekend werd bekend dat het besluit daarover wordt uitgesteld, omdat de besmettingscijfers en de ziekenhuisbezetting nog te hoog zijn schrijft NOS.

“We hebben gedacht de hele besluitvorming op te schuiven naar volgende week, ook over vakanties”, zei De Jonge. Volgens hem kunnen mensen die in de zomervakantie bijvoorbeeld willen kamperen beter het nieuwe reisadvies even afwachten. “Het is zeker goed om alvast op allerlei sites te kijken. Zoek je camping alvast uit, zou ik zeggen. Maar daadwerkelijk boeken, het is toch verstandig even het reisadvies af te wachten. Dat geven we dinsdag.”

Naar verwachting overlegt het kabinet komend weekend in het Catshuis over de coronamaatregelen. Volgende week dinsdag zou er dan een persconferentie zijn.

To Top