112Vandaag

Provincies

Herkenning gevraagd van mannen die handgranaat gooiden naar woning

Na maanden van intensief recherchewerk heeft de politie zicht gekregen op één van de aanslagplegers bij een huis aan de Kronenburg in Rotterdam. De politie roept de hulp van het publiek in om achter de identiteit van de andere daders te komen.

Het incident vond plaats in de nacht van 10 op 11 januari 2021. Terwijl er binnen vier jonge kinderen lagen te slapen en hun ouders in de woonkamer zaten, werd er een handgranaat naar hun woning gegooid. Hoewel de explosie een ravage in de straat veroorzaakte, raakte er gelukkig niemand gewond.

Vier mannen in BMW
Op bewakingsbeelden is te zien hoe die nacht een blauwe BMW 5-serie de straat inrijdt, te ver doorrijdt, maar uiteindelijk voor het huis stopt. In de BMW zitten vier personen. Bij de man die linksachter uitstapt, is meteen een wapen te zien.

Stenen en granaat
Eerst worden er twee stenen tegen de ramen gegooid en daarna gooit één van de mannen een handgranaat. Die ketst af tegen de ruit en ontploft vóór de woning. Even lijkt het erop alsof de man nog een granaat wil gooien, maar hij stapt er uiteindelijk mee terug de auto in.

Barendrecht
Na de ontploffing rijden de daders door naar Barendrecht, waar ze de BMW in brand steken. Achteraf blijkt dat die auto is gestolen in Capelle aan den IJssel.

Overstappen in Peugeot
In Barendrecht zijn de mannen vervolgens overgestapt in een grijze Peugeot 3008. Deze auto blijkt ook gestolen en wordt later in Schiedam uitgebrand teruggevonden.

Geef uw informatie door
Herkent u één of meer van de mannen op de beelden? Geef het alstublieft door. Dit kan ook vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

To Top