112Vandaag

Binnenland

Vanaf vandaag negatieve test nodig voor Nederlanders in Duitsland

logo polizei

Vanaf vandaag moeten Nederlanders die naar Duitsland reizen meteen kunnen aantonen dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. Premier Laschet van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zegt dat de politie in het grensgebied steekproefsgewijs gaat controleren.

Nederlanders zonder testuitslag van minder dan 48 uur oud, riskeren een boete. Ook worden ze, als ze dat niet hebben, door de politie doorverwezen naar een testlocatie. Duitsland bestempelde Nederland afgelopen weekend tot hoogrisicogebied, vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.

Gisteren stonden er nog files met Nederlandse auto’s bij tankstations vlak over de Duitse grens. Nederlanders wilden daar nog snel zonder negatieve coronatest goedkoop tanken.

To Top