112Vandaag

Buitenland

Honderden aanmeldingen zorgmedewerkers in Nederland voor coronahulp Curaçao

coronatest
Stockfoto

Honderden zorgmedewerkers hebben aangeboden om mee te helpen in de coronazorg op Curaçao. Volgens het initiatief ‘Extra handen voor de zorg’ waren er tot zondag al 350 aanmeldingen binnengekomen. Een team van veertig artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel vertrekt naar verwachting vrijdag naar het eiland.

“Het is hartverwarmend dat zoveel mensen bereid zijn om direct te vertrekken. Dit zijn allemaal mensen met een zorghart”, zegt een woordvoerder van zorgnetwerk RegioPlus, een van de organisaties achter Extra handen voor de zorg.

Het Nederlandse team gaat helpen in het ziekenhuis en met het toedienen van vaccinaties. Afgelopen weekend vertrokken er ook al twintig artsen en verpleegkundigen vanuit Nederland naar Curaçao.

To Top