112Vandaag

Binnenland

Grapperhaus: er wordt gewerkt aan ‘openingsplan’

cheers

Veiligheidsregio’s en burgemeesters werken aan een ‘openingsplan’. Dat vertelde demissionair-minister Grapperhaus na afloop van het Veiligheidsberaad. In dat plan staat een opzet voor wat er in de toekomst in welke volgorde weer open kan. Vrijdag wordt het plan besproken met de ministerraad.

Het is de bedoeling dat het openingsplan op 13 april kan worden gepresenteerd tijdens de persconferentie met de premier over de coronamaatregelen. Wanneer de eerste versoepelingen kunnen gebeuren is nog onduidelijk maar de huidige coronacijfers lijken “niet ongunstig”, zegt Grapperhaus voorzichtig.

Ook noemt hij nog andere versoepelingsprojecten zoals de toegangstesten die meer mogelijk zouden kunnen maken en Fieldlab-evenementen

To Top