112Vandaag

Buitenland

Deense ziekenhuismedewerkers opgenomen in het ziekenhuis na AstraZeneca-vaccin

vaccine

In Denemarken zijn twee ziekenhuismedewerkers opgenomen in het ziekenhuis met bloedstolsels en hersenbloedingen, veertien dagen nadat ze gevaccineerd waren met het AstraZeneca-vaccin. Deense media melden dat een van hen aan de symptomen is overleden.

Het Deense geneesmiddelenbureau bevestigde dat het twee “ernstige meldingen” had ontvangen, zonder verdere details te geven over de eventuele relatie tussen de melding en het vaccin van AstraZeneca.

Volgens veiligheidscomité PRAC van het EMA zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de vaccins de bloedstolsels veroorzaken. Het aantal trombosegevallen in de gevaccineerde groep is niet hoger dan in de totale bevolking, stelt het EMA.

To Top