112Vandaag

Binnenland

Horecabranche wil heropening afdwingen bij rechter

cheers

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil bij de rechter afdwingen dat de sector weer open mag. De Horecabranchevereniging noemt het onacceptabel dat cafés en restaurants gesloten moeten blijven en “opnieuw achteraan moeten sluiten” bij de versoepelingen. Ook wil KHN een schadevergoeding voor de branche.

“Horecaondernemers zijn de wanhoop nabij en accepteren de achterstelling niet langer”, luidt de noodkreet van KHN. “De situatie is uitzichtloos en elke hoop op perspectief wordt horecaondernemers keer op keer ontnomen.”

De branchevereniging eist ook inzage in het onderzoek waarop het kabinet baseert dat er geen versoepelingen mogelijk zijn. “Het is onduidelijk hoe de bewindspersonen tot hun beslissingen komen en vooral welke feiten daaraan ten grondslag liggen. KHN wacht niet tot een parlementaire enquête, maar neemt zelf het initiatief.”

In oktober spande een groep ondernemers al een kort geding aan. De rechter wees de eis toen af.

To Top