112Vandaag

Noord-Holland

Duitse politie houdt rekening met opzet bij te water geraakt gezin waarbij moeder omkwam

lint
Stockfoto: Politie

Amsterdam – Volgens de Duitse politie is er mogelijk sprake van opzet bij de moeder die zaterdagnacht samen met haar drie kinderen in Amsterdam-Noord te water raakte. Dat meldt het AD. Een 47-jarige vrouw uit Gronau kwam hierbij om het leven.

Er is een moordonderzoek gestart omdat er aanwijzingen zijn dat de moeder zelfmoord probeerde te plegen. De drie kinderen van de vrouw (8, 11 en 13) wisten zelfstandig uit de auto te komen en naar land te zwemmen.

Er heerst nog veel onzekerheid rondom de zaak. Het is nog onduidelijk waarom, hoelang en met wie het gezin in Nederland verbleef.

Te water
De auto raakte in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 te water in een zijtak van het IJ bij de Nieuwendammerdijk. Veel hulpdiensten waren snel ter plaatse. Drie duikteams hebben de nacht van zaterdag op zondag ruim een uur gezocht naar de bestuurster van de wagen, maar konden haar niet vinden. Het stoffelijk overschot werd uiteindelijk zondagavond aangetroffen.

To Top