112Vandaag

Binnenland

RIVM: 4720 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

teststraat

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4720 nieuwe coronabesmettingen gemeld, 142 meer dan gisteren. Het besmettingscijfer ligt hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3935 mensen positief getest werden.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1849 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1858), van wie 534 op de IC (gisteren: 522), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

17 overleden covidpatiënten
Bij het RIVM werden 17 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 62. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 58 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 465 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 509.

To Top