112Vandaag

Binnenland

Britse variant zo’n 200 keer vastgesteld, verdubbeling ten opzichte van dinsdag

coronatest

In Nederland zijn inmiddels iets meer dan 200 gevallen van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld, meldt het AD. Een woordvoerder van het RIVM bevestigt dat het aantal inderdaad rond de 200 ligt, maar kan nog niet zeggen wat dat betekent voor de verspreiding van de virusvariant. Het AD schrijft dat er maar bij een klein deel van de gevonden besmettingen een directe link is met het Verenigd Koninkrijk, wat erop duidt dat de Britse variant zich al breder heeft verspreid in Nederland.

Minister De Jonge zei dinsdag dat bij ongeveer 2 tot 5 procent van de coronabesmettingen in Nederland sprake is van de Britse variant. Toen waren er ongeveer 100 gevallen bekend.

Het RIVM hoopt begin volgende week met meer informatie te komen over de Britse variant.

To Top