112Vandaag

Binnenland

Advies OMT: basisscholen niet al op 25 januari open

school

De basisscholen en de kinderopvangcentra kunnen het best voorlopig dicht blijven. Een opening op 25 januari, zoals het kabinet overweegt, is niet verstandig. Dat staat in een advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, dat in handen is van de NOS.

Het OMT verwijst naar de “zorgelijke ontwikkelingen” rond de Britse variant van het virus. De situatie is ook weer niet zo slecht dat scholen die nu al deels open zijn, bijvoorbeeld voor noodopvang, nu gesloten zouden moeten worden.

Het kabinet overweegt om de basisscholen en kinderopvangcentra al op 25 januari weer te openen, om leerachterstanden bij kwetsbare leerlingen tegen te gaan. Het voortgezet onderwijs blijft sowieso tot 9 februari gesloten.

Het advies van het OMT wordt morgen door de meest betrokken ministers besproken in het Catshuis.

To Top