112Vandaag

België

Koerier heeft geen geduld tijdens melding: hij stapt in ambulance en parkeert die heel eind verderop

ambulance belgie
Stockfoto

Sint-Job-in-’t-Goor – Twee ambulanciers konden vrijdagochtend hun ogen niet geloven tijdens een dringende interventie in Brecht. Een koerier van DPD was niet akkoord dat de ambulance de weg versperde. Hij stapte in de ziekenwagen en parkeerde die een eind verderop schrijft HLN.

Het incident deed zich vrijdagochtend voor aan Kloosterveld in Sint-Job-in-’t-Goor, deelgemeente van Brecht. Twee ambulanciers van Ambulancedienst Poppel vzw hadden er een dringende interventie. “De ambulanciers waren bloempotten opzij aan het zetten zodat ze op de oprit van de woningen zouden kunnen parkeren. Een koerier van DPD vond blijkbaar dat dit te lang duurde. Hij stapte in de ziekenwagen en parkeerde die een heel eind verderop”, klinkt het bij ambulancedienst Poppel.

Diefstal
In eerste instantie dachten de ambulanciers aan een diefstal of een joyrider. Ze liepen achter de ziekenwagen aan en konden de koerier ter plaatse houden totdat de politie arriveerde. “We hebben geen proces-verbaal opgesteld. Omdat er niks gestolen of beschadigd is. Maar de koerier kreeg wel een waarschuwing, want zoiets doe je natuurlijk niet. Hij had gewoon wat geduld moeten hebben”, zegt Greet Wouters, woordvoerster van politiezone Voorkempen.

Bij Ambulancedienst Poppel zijn ze absoluut niet opgezet met de actie van de koerier. “De interventie is in gevaar gekomen door deze dwaze actie.

To Top