112Vandaag

Binnenland

RIVM meldt 6148 nieuwe besmettingen

corona

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6148 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1183 meer dan gisteren, maar over de afgelopen week is nog altijd een daling van 10 procent te zien ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

Op woensdag en donderdag is de afgelopen maanden vaker een stijging van het aantal positieve tests te zien. Mogelijk heeft dat te maken met het gegeven dat mensen zich gemiddeld minder vaak laten testen in het weekend en vaker vlak daarna.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan er werden opgenomen.

Er liggen nu 2521 mensen met corona in het ziekenhuis, tegenover 2640 gisteren. Dat is het laagste aantal sinds 26 december. Van hen liggen 700 mensen op de IC (gisteren: 695), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Er werden 218 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, dat waren 49 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 46 patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 3 nieuwe opnames meer dan gisteren.

122 overleden covid-patiënten
Het dagelijks aantal coronadoden blijft hoog. Bij het RIVM werden 122 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 153. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 99 doden per dag, tegen 98 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in de verpleeghuizen. Er zijn nu 852 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld, net zoveel als een week geleden. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

To Top