112Vandaag

Noord-Brabant

Politie ontdekt verpakkingslocatie harddrugs iin Den Bosch en pakt verdachte op

arrestantenvervoer2

‘s-Hertogenbosch – De plaatselijke politie ontdekte gisterenmiddag een verpakkingslocatie voor harddrugs in een woning aan de Kooikersweg in ‘s-Hertogenbosch. De 27-jarige bewoner is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het verpakken en versnijden van vermoedelijk cocaïne. De woning is vanwege deze ontdekking meteen gesloten door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Aanleiding onderzoek
De politie was in de woning aanwezig in verband met een melding van een verdachte situatie. In de woning stuitten zij op een op aantal drukpersen met resten van vermoedelijk cocaïne. Ook ontdekten zij aanzienlijke versnijdingsmiddel. Door de aangetroffen machines en apparatuur bestaat het sterke vermoeden dat de woning in gebruik is (geweest) als verpakkingslocatie voor de harddrug cocaïne.

Aanhouding en vervolgonderzoek
De bewoner en huurder van de woning, een 27-jarige inwoner van ‘s-Hertogenbosch, is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag gehoord en naar de precieze rol en aandeel in deze zaak doen we onderzoek. Alle gevonden spullen en producten zijn in beslag genomen voor nader onderzoek of worden vernietigd.

Sluiting woning
De woning is gisteravond in verband met deze ontdekking onmiddellijk op last van de burgemeester van ’s-Hertogenbosch gesloten.

In Oost Brabant werken gemeenten, politie, belastingdienst en Openbaar Ministerie samen om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken. We willen dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Eventuele ondermijnende activiteiten pakken we als één overheid aan. Zo kunnen we vanuit diverse bevoegdheden ondermijnende criminaliteit aan pakken. Denk aan strafrechtelijke, bestuursrechtelijke en fiscale maatregelen. Soms krijgen wij concrete signalen en vermoedens van het structureel overtreden van wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld (het faciliteren van) handel in verdovende middelen zoals harddrugs. Dan is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij constatering van misstanden op te treden.

To Top