112Vandaag

Binnenland

Spoedadvies over avondklok, lockdown verlengd tot en met 9 februari

persco

“We hebben moeten besluiten de lockdown met drie weken te verlengen, tot en met dinsdag 9 februari”, zei premier Rutte aan het begin van de persconferentie.

“Onmacht, frustratie en ook moedeloosheid”, duidde de premier het gevoel van veel Nederlanders. “Het wordt steeds moeilijker vol te houden en dat is ook begrijpelijk.”

Premier Rutte benadrukte dat er aanvullende steunmaatregelen komen. “De sociaaleconomische gevolgen zijn hartverscheurend. We kunnen niet alle pijn bij ondernemers wegnemen, maar nu wel licht zien aan het einde van de tunnel is het belangrijk dat we zoveel mogelijk banen en bedrijven door de crisis heen trekken.”

We denken dat de avondklok een effectief middel is om groepsvorming bij jongeren en thuisbezoek tegen te gaan, zei Rutte. “Daarom gaan we het OMT een spoedadvies vragen hierover, of wat eventuele alternatieven zijn.” Hij noemde niet op welke termijn het advies er moet liggen.

To Top