112Vandaag

Binnenland

BOA Bond wil boete voor overtreden coronamaatregelen naar 1000 euro

BOA

Boetes voor het overtreden van de coronamaatregelen moeten worden verhoogd naar 1000 euro, vindt de BOA Bond. “De boetes zijn momenteel 95 euro. Net zo hoog als een entreekaartje voor een dancefeest. Als je heel bewust naar zo’n feestje gaat, of erger, je bent de organisator van zo’n feest, dan verdien je wat ons betreft een hoge boete”, zei Richard Gerrits, voorzitter van de bond BOA ACP, in Dit is de Dag op NPO Radio 1 schrijft NOS.

Gerrits spreekt van “rotte appels” die hard moeten worden aangepakt. “Ik bedoel daarmee de ondernemers die bewust de regels overtreden, maar ook recidivisten, die naar dancefeesten gaan. Ik ga dat binnenkort met de minister bespreken.”

Afgelopen weekend kreeg een Eindhovense ondernemer een waarschuwing nadat hij zijn restaurant tegen de regels in had geopend. “Die moet natuurlijk ook een veel hogere boete krijgen en als hij gebruik heeft gemaakt van een financiële regeling, moet die worden teruggevorderd.”

Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland, ook te gast in het radioprogramma, is het niet met Gerrits eens. “Ook ondernemers moeten zich aan de wet houden, maar het water staat sommigen niet aan, maar zelfs óver de lippen. Als je niets meer te verliezen hebt, dan grijp je naar dit soort noodmaatregelen.”

To Top