112Vandaag

België

Wie herkent deze jogger? Politie kreeg al aantal tips over man die hondje Dribbel doodstak

hondje
De jogger die het hondje Dribbel doodstak in Waasmunster werd gefilmd door een bewakingscamera van een woning in de buurt.

De Belgische politie van de zone Hamme-Waasmunster heeft beelden vrijgegeven van de jogger die afgelopen zaterdag het hondje Dribbel heeft doodgestoken met een mes. De man werd in de Neerstraat gefilmd door een bewakingscamera van een woning. De politie doet een oproep naar mensen die de man kunnen helpen identificeren. Vrijdagmiddag leverde dat al een aantal concrete tips op. schrijft HLN.

De bizarre feiten deden zich voor in de Donkerputstraat in Waasmunster, waar Kristoff Van Havere en Julie De Corte wonen. De vrouw maakte rond 17 uur nog een avondwandeling met een vriendin en haar drie maanden oude baby en nam ook Dribbel mee. Een jogger kruiste de wandelaars en passeerde een twintigtal meter verder de Jack Russell Dribbel. Het dier mocht altijd het laatste eindje tot thuis los rondlopen in het landelijke weggetje. Toen Dribbel de jogger opmerkte, liep hij nieuwsgierig even mee maar de man graaide plots een mes tevoorschijn en stak het dier al lopend neer met een steek in het hart. Voor de arme hond kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse.

Al veel tips
Politie en parket namen al van bij aanvang van het onderzoek de feiten bijzonder ernstig. Er werd nog een zoekactie in de omgeving gehouden, maar zonder resultaat. De politie kreeg wel een heleboel tips binnen en dus ook camerabeelden. Baasje Kristoff Van Havere deed zelf ook een oproep via sociale media aan buurtbewoners om beelden van bewakingscamera’s na te kijken. Op basis van de beelden en getuigen kon al een traject worden bepaald via de Neerstraat, Sousbeekstraat en Ruiter.

Camerabeelden vrijgegeven
De politie van de zone Hamme-Waasmunster heeft intussen ook beelden vrijgegeven om een verdachte te identificeren. De jogger werd gefilmd door de bewakingscamera aan een huis in de Neerstraat. Dat is vlak bij de Donkerputstraat waar Dribbel werd doodgestoken. De jogger draagt een korte donkerkleurige short, een blauwgrijs T-shirt met lange mouwen, zwarte handschoenen en een donkeren muts. Wie de jogger herkent, kan contact opnemen met de lokale politie Hamme-Waasmunster via 052/25.71.01 of via mail naar [email protected]

To Top