112Vandaag

België

Vrouw valt uit raam op vijfde verdieping tijdens lockdownfeestje

ambulance belgie

In het Belgische Elsene is een vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een lockdownfeestje van een balkon op de vijfde verdieping gevallen. De politie lokaliseerde het slachtoffer meteen en kon snel de hulpdiensten verwittigen, want ze stonden op dat moment klaar om het gebouw binnen te gaan en een einde te maken aan het feest schrijft HLN.

De politie kreeg omstreeks 00.47 uur een oproep binnen over nachtlawaai aan de Hogeschoollaan in Elsene. Eenmaal daar aangekomen stelden de agenten vast dat er een feestje aan de gang was. De feestvierders weigerden de politie binnen te laten en dus werd versterking opgeroepen.

Een van de patrouilles die ter plekke was gekomen hoorde plots lawaai aan de buitenkant van het gebouw, komende van de gang die naar de garages leidde. Het bleek om een vrouw te gaan die vanaf de vijfde verdieping naar beneden was gevallen. Het incident deed zich voor op het moment dat de politie het gebouw nog niet betreden had.

Niet meer in levensgevaar
“De hulpdiensten werden meteen verwittigd en het meisje is afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeerde in levensgevaar, maar zou intussen al iets aan de beterhand zijn”, verklaart Willemien Baert, woordvoerster van het Brussels parket.

Op het feestje waren een vijftiental personen aanwezig. Ze zijn allemaal meegenomen naar het politiecommissariaat. Enkele van hen werden al verhoord, maar het onderzoek loopt nog om de exacte omstandigheden uit te klaren.

Het parket stelde een wetsdokter aan, stuurde het labo ter plekke en analyseert de camerabeelden. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat er geen tussenkomst is van een derde. Het gerecht houdt er rekening mee dat het gaat om een wanhoopsdaad.

To Top