112Vandaag

België

Jogger die hondje Dribbel doodstak is opgepakt

dribbel
Hondje Dribbel

In het onderzoek naar een jogger die vorige week zaterdag hondje Dribbel doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is de dader opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, nadat camerabeelden van de verdachte werden verspreid. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren. Hij bekende de feiten.

Het incident deed zich vorige week zaterdag in de vroege avond voor in de Donkerputstraat in Waasmunster. Twee wandelaars waren op pad met hondje Dribbel, toen ze een jogger kruisten. Het hondje, een jack russell, liep even mee met de jogger. De man haalde echter een scherp voorwerp boven stak het dier neer en liep daarna verder. De hond overleed ter plaatse.

Doorbraak dankzij camerabeelden
Deze week werden camerabeelden verspreid. De jogger werd gefilmd door de bewakingscamera aan een huis in de Neerstraat. Dat is vlakbij de Donkerputstraat waar Dribbel werd doodgestoken. De jogger droeg een korte donkerkleurige short, een blauwgrijs t-shirt met lange mouwen, zwarte handschoenen en een donkere muts. De beelden en de beschrijving heeft geleid tot een snelle identificatie van de verdachte, die intussen werd gearresteerd en verhoord. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren. Hij bekende dat hij de persoon is die de hond heeft gestoken.

Aanhouding voor wapenbezit
De man zal worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde voor feiten van dierenmishandeling en ook voor een inbreuk op de wapenwetgeving. Het parket vraagt zijn verdere aanhouding voor de inbreuk op de wapenwetgeving. De man kan niet worden aangehouden voor de dierenmishandeling op zich. Volgens de wet kan dit enkel voor feiten bestraft kunnen worden met een gevangenisstraf van 1 jaar of meer, wat voor dierenmishandeling niet het geval is, maar voor inbreuken op de wapenwetgeving wel.

To Top