112Vandaag

Binnenland

8015 nieuwe coronabesmettingen

coronatest

In het ziekenhuis liggen nu 1738 coronapatiënten, van wie 379 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Gisteren lagen nog 1652 covid-patiënten in het ziekenhuis, dat is een stijging van 86 patiënten.

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8015 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Gisteren meldde het RIVM nog 8177 nieuwe besmettingen. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 7827 positieve tests per dag gemeld, tegen 5861 een week eerder.

Bij het RIVM zijn 17 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 15 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 25 doden per dag, tegen 19 doden per dag een week eerder.

Door achterstanden bij de GGD worden doden niet altijd direct doorgegeven. Sommige sterfgevallen waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.

To Top