Gestolen Rolex in zaak doodgeschoten Bas van Wijk was nep - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Gestolen Rolex in zaak doodgeschoten Bas van Wijk was nep

bas

Het horloge dat vlak voor het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk is gestolen, blijkt een imitatie-Rolex te zijn.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan AT5 na berichtgeving van Het Parool. Het feit dat het om een imitatie gaat van het merk Rolex verandert niets aan de tenlastelegging, benadrukt een woordvoerder.

Van Wijk wilde mogelijk ingrijpen nadat het horloge van een vriend van hem werd afgenomen. De precieze aanleiding wordt onderzocht door de politie.

De dodelijke schietpartij gebeurde op 8 augustus bij een zwemsteiger aan De Nieuwe Meer. Na een getuigenoproep werden vijf verdachten aangehouden. Een van hen heeft bekend dat hij heeft geschoten op Van Wijk. De anderen zijn vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

De hoofdverdachte wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de wet wapens en munitie. Eerder werd op aanwijzing van de verdachte een horloge en een vuurwapen gevonden in een auto.

To Top