Chauffeur rijdt met volle taxi 90 km/u te hard, raakt rijbewijs en taxi kwijt - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Chauffeur rijdt met volle taxi 90 km/u te hard, raakt rijbewijs en taxi kwijt

rbw
Foto: Politie

Diemen- Zaterdag op zondagnacht is er door de Landelijke Eenheid een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg A1 thv het knooppunt Diemen. In verband met werkzaamheden aan de A9 was deze weg afgesloten en waren er verschillende maatregelen op de weg geplaatst. Meerdere rijstroken van de A1 waren afgekruist, de maximum snelheid betrof 70 en met pijlwagens en pionnen waren verschillende rijstroken afgesloten.

Bij deze controle zijn zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die meer dan 50 kilometer per uur te snel reden.

Een taxichauffeur, een 33-jarige man uit Zeist, maakte het wel heel erg bont. Hij scheurde met 160 kilometer per uur langs de controle, een overschrijding van gecorrigeerd 85 kilometer! Toen de agenten de man staande hadden bleek hij ook nog eens acht passagiers te vervoeren. Omdat het een overschrijding van meer dan 100% betrof, de taxi alle zitplaatsen vol had met passagiers en de verschillende maatregelen op de weg, die extra gevaar opleverden, is ook de taxibus in beslag genomen.

Alle betrokken bestuurders hebben alternatief vervoer moeten regelen en zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

rb

Foto: Politie

To Top