112Vandaag

Utrecht

Opsporing Verzocht: Politie toont verdachten van ongeregeldheden Kanaleneiland

Veel mensen kwamen af op een oproep op social media om op vrijdagavond 14 augustus te gaan rellen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een groep jonge relschoppers die hierbij betrokken was, kreeg tot vorige week de tijd om zich te melden bij de politie.

Die vrijdagavond was het tussen 21.00 uur en middernacht grimmig in de Utrechtse wijk. Waar het begon met het vernielen van bushokjes, liep het al snel nog verder uit de hand toen er stenen richting de politie werden gegooid. Een bedreigende situatie; niet alleen voor de politie, maar ook voor omwonenden.

12.500 euro schade
In slechts drie uur tijd wisten de relschoppers veel schade aan te richten in de omgeving van winkelcentrum Rijnbaan. De totale schade is meer dan 12.500 euro.

Vier verdachten
In het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht werden eerder al acht relschoppers getoond. Eén van hen heeft zich samen met zijn ouders gemeld op het politiebureau. Ook van drie andere relschoppers is inmiddels de identiteit bekend. Van de vier anderen weet de politie de identiteit nog niet. Deze verdachten worden gezocht voor onder meer vandalisme en geweld tegen de politie.

Vermoedelijk zijn deze personen allemaal nog vrij jong en zijn ze niet allemaal woonachtig in Utrecht. Herkent u één van de verdachten op de beelden? Geeft het dan alstublieft door aan de politie.

Help de politie
Heeft u een vermoeden wie de personen op de getoonde beelden zijn? U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

To Top