Opsporing Verzocht: Jongen (15) betrapt dief, wordt bij keel gegrepen - 112Vandaag

112Vandaag

Gelderland

Opsporing Verzocht: Jongen (15) betrapt dief, wordt bij keel gegrepen

Een 15-jarige jongen uit het Gelderse Altforst zat op donderdagmiddag 8 augustus 2019 op zijn kamer te gamen, toen hij buiten geluiden hoorde. Uit zijn raam zag hij een onbekende man tuingereedschap in een bestelbus laden. Toen de jongen poolshoogte nam, greep de man hem hardhandig bij zijn keel.

De jongen hield aan het voorval rode striemen en een pijnlijke keel over. De dief wist te ontkomen met het tuingereedschap van de vader des huizes.

Bewakingsbeelden
Vermoedelijk dezelfde man is duidelijk te zien op bewakingsbeelden van eerder die dag in Altforst. Hij liep op het erf van een oudijzerverzamelaar, waar de volgende nacht zo’n 500 kilo koper werd gestolen. De verdachte heeft een lichte huidskleur, is 1.75 à 1.80 meter lang en heeft bruin haar. Hij heeft waarschijnlijk opvallende tatoeages; op de linker arm en op de rechter kuit.

Emotionele schade
De vader van de jongen maakt zich veel minder zorgen om het gestolen tuingereedschap dan om zijn kind. De emotionele schade vindt hij vele malen erger dan het verlies van de spullen die zijn meegenomen.

‘Ze hebben aan mijn kind gezeten en dat maakt me boos. Je doet je best om thuis een veilige haven te creëren en zulke gasten maken dat kapot.’ Vader van 15-jarig slachtoffer

Mercedes Sprinter
De man op de beelden had de beschikking over een zilvergrijze Mercedes Sprinter, die was gehuurd bij een bedrijf in Den Bosch. De bestelbus lijkt via via te zijn doorverhuurd, waardoor onduidelijk is wie er gebruik van hebben gemaakt.

De politie wil daarom graag weten wie in augustus 2019 over deze bestelbus kon beschikken en wie er toen mogelijk in hebben gereden, in Noord-Brabant en wellicht ook elders.

Tuingereedschap
U kunt ook helpen als u weet waar het tuingereedschap is gebleven. De politie heeft aanwijzingen dat de spullen zijn verhandeld. Heeft u het afgelopen jaar een partij kettingzagen, heggenscharen, bosmaaiers of een grasmaaier aangeboden gezien, laat het weten via 0800-6070 of meld het via het online tipformulier.

Help de politie
Wie herkent de man op de bewakingsbeelden en/of kan hem mogelijk in verband brengen met de Mercedes Sprinter?
Wie weet waar het gestolen tuingereedschap is gebleven en/of kan dat linken aan de man op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

To Top