112Vandaag

Noord-Brabant

Man (18) opgepakt voor explosie in huis waarbij 16-jarige jongen zwaargewond raakte

aanhouding

Eindhoven – De politie pakte vandaag een 18-jarige man uit Helmond op voor de brandstichting in een woning aan de Moreelselaan in Eindhoven. Hierbij raakte op dinsdag 21 juli een 16-jarige bewoner ernstig gewond.

De politie startte direct een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) in verband met de ernst van het feit. In de woning verbleven ook de moeder en zus van het slachtoffer. Het opzettelijk stichten van brand in een woning waarbij iemand (zwaar) lichamelijk letsel oploopt is een zeer ernstig misdrijf.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek kwam de 18-jarige verdachte in beeld. Dat leidde vandaag tot zijn aanhouding in zijn woonplaats. Onder leiding van de rechter-commissaris is de woning van de verdachte doorzocht.

De verdachte zal uitgebreid worden gehoord.

To Top