Opsporing Verzocht: Aangestoken autobrand slaat over naar huis met slapende bewoners - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Opsporing Verzocht: Aangestoken autobrand slaat over naar huis met slapende bewoners

In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni 2020 hebben twee mannen brand gesticht op een camping aan de Strijperdijk in Soerendonk. De brand sloeg van een geparkeerde auto over op de naastgelegen woning, waar op dat moment twee bewoners lagen te slapen. Bij de brand vatte één van de daders zelf ook vlam.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe rond 02.30 uur twee mannen het campingterrein oplopen. Ze slepen een jerrycan met daarin brandbare vloeistof richting een auto. Bij het in brand steken van de auto, ontstaat een grote steekvlam.

Net op tijd wakker
De brand slaat van de auto over op de naastgelegen woning, waar op dat moment de campingbeheerder en zijn vriendin liggen te slapen. Door harde knallen en rookontwikkeling wordt het stel net op tijd wakker en weten ze te ontkomen. Hun drie poezen overleven de brand helaas niet.

Broekspijp in brand
Op beelden is te zien dat de rechterbroekspijp van één van de daders ook in brand staat. Mogelijk heeft dat een brandwond op zijn been veroorzaakt.

Help het onderzoek verder
Naast enorme schade aan de woning, heeft de brand ook veel emotionele impact gehad op de slachtoffers. Weet u iets over de twee brandstichters en/of over hun motief? Of zag u rond die tijd iemand met opvallende brandwonden aan zijn been? Neem contact op via de opsporingstiplijn of tip desnoods anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

To Top