Drie aanhoudingen in internationaal onderzoek synthetische drugs - 112Vandaag

112Vandaag

Buitenland

Drie aanhoudingen in internationaal onderzoek synthetische drugs

Aanhouding verdachte door agenten

Limburg – Op verschillende locaties in Limburg hebben zestig medewerkers van de politie doorzoekingen verricht in kader van een lopend onderzoek naar synthetische drugs. In het onderzoek werkt het Team Ondermijning Limburg (TOL) samen met de Duitse politie.

Bij de doorzoekingen in Eindhoven, Valkenburg en Montfort zijn drie verdachten van 53, 47 en 49 jaar aangehouden door de politie. Er is beslag gelegd op een hoeveelheid contact geld, een personenauto en er zijn ook gegevensdragers meegenomen voor nader onderzoek. Daarnaast werden er twee ketels die gebruik worden voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

Gelijktijdig met de doorzoekingen in Limburg hebben ook de Duitse politie en Justitie op vijf locaties doorzoekingen gedaan en enkele verdachten aangehouden. In het onderzoek dat zich richt op de illegale handel in chemicali├źn en productie van synthetische drugs werden de opsporingsdiensten intensief samen.

To Top