Politiemedewerker gewond door agressieve arrestant - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Politiemedewerker gewond door agressieve arrestant

Cellencomplex politiebureau
Tilburg – Een politiemedewerker is zaterdag 4 juli op het cellencomplex aan de Ringbaan-West in Tilburg gewond geraakt doordat een arrestant agressief gedrag vertoonde.

Een arrestant moet zaterdag 4 juni na een gesprek met zijn advocaat terug naar zijn cel. Wanneer twee politiemedewerkers bij de gesprekskamer aankomen, horen ze de arrestant schreeuwen. Ze openen de deur en zien dat hij boos is. Als een van de twee medewerkers richting de arrestant stapt, neemt hij direct een vechtershouding aan en maakt hij slaande bewegingen. Pas als de collega kenbaar maakt dat er pepperspray wordt toegepast als hij niet rustig wordt, neemt zijn agressieve houding af. Hierop is de arrestant terug naar zijn cel gebracht.

Omdat de politiemedewerker klachten overhield naar aanleiding van dit incident is besloten langs de eerste hulp van het ziekenhuis te gaan. Daar bleek dat de medeweker voorlopig in het gips zit.
To Top