Naar Turkije gevluchte drugsbaron Çetin G. na jaren gearresteerd - 112Vandaag

112Vandaag

Buitenland

Naar Turkije gevluchte drugsbaron Çetin G. na jaren gearresteerd

turkije
Çetin G.

Istanboel – De 44-jarige Schiedamse drugsbaron Cetin G. is opgepakt in Turkije. Hij is één van de grootste drugscriminelen van Nederland. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink noemt de Schiedammer ‘De man van 500 miljoen’.

Cetin speelde een hoofdrol in een drugskartel en kreeg daar in 2016 twaalf jaar cel voor opgelegd. Volgens justitie was G. de leider van een bende die zeker 15.000 kilo cocaïne invoerde vanuit Latijns-Amerika. Toen de rechter uitspraak deed, was hij al spoorloos. De enkelband die hij droeg, in afwachting van zijn vonnis, had hij doorgeknipt.

Turkse autoriteiten spreken nu van ‘de grootste drugsoperatie ooit’. ‘De arrestatie van Cetin G. is onderdeel van een operatie tegen een drugsnetwerk dat al tientallen jaren actief is in landen als Turkije, Nederland, België, Italië, Brazilië en Peru. In totaal zijn 94 personen aangehouden, waarvan Cetin G. is één van de twee kopstukken is.’ meldden Turkse media. Justitie in Nederland kon dinsdagochtend nog geen commentaar geven.

In 2012 heeft het AD een interview met zijn vader, een van de eerdere generaties Turkse gastarbeiders, spreekt toen nog steeds amper Nederlands. ‘Zijn vrouw is jong overleden, hij stond alleen voor de opvoeding. Hij huist in een schamel flatje en net als de rest van zijn familie schaamt hij zich voor Cetin. Hij had graag gezien dat zijn zoon politieagent was geworden.’ aldus het AD uit 2012.

 

To Top