Vijf jaar cel voor Nederlandse atleet Roelf B. - 112Vandaag

112Vandaag

Binnenland

Vijf jaar cel voor Nederlandse atleet Roelf B.

Roelf B.

Boedapest – De Nederlandse atleet Roelf B. en zijn schoolvriend Gert-Jan N. krijgen vijf jaar cel voor drugshandel op het Hongaarse festival Sziget. De rechtbank in Boedapest veroordeelde de twee omdat ze tijdens het muziekfestival drugs verkochten vanuit hun tent.

Met een grote groep van twintig jongeren reisden de twee inwoners van Stadskanaal vorig jaar naar Boedapest voor muziekfestival Sziget. Met jaarlijks een half miljoen bezoekers uit zo’n honderd landen is het zevendaagse evenement een van de grootste muziekfestivals van Europa.

Nog voordat het muziekprogramma goed en wel was begonnen werden de twee betrapt. Ze verkochten open en bloot grote hoeveelheden drugs, deelden flyers met prijslijsten uit. De politie kwam hen op het spoor omdat het opmerkelijk druk was rond hun tent op het festivalterrein.

In hun tent en later in hun caddy die elders in de stad geparkeerd stond, werden grote hoeveelheden hard- en softdrugs gevonden: 20 kilogram doorgerolde marihuana-sigaretten en bijna 2700 ecstasypillen. Goed voor 300.000 euro (100 miljoen forint). Maar hun bezoek aan The Island of Freedom liep uiteindelijk uit op een grote nachtmerrie.

To Top