112Vandaag

België

7 kilo goud aangetroffen bij controle verdacht voertuig

Belgische politiebus met spoed

Antwerpen – Team Goudi, dat actief is in de diamantwijk en ondermeer de heling van gestolen juwelen onderzoekt, controleerde zondagmiddag een Franse luxewagen die doelloos leek rond te rijden in de wijk. In de wagen werden vier goudstaven aangetroffen van in totaal 4 kilo. Er werden ook nog bijna 3 kilo oud goud in beslag genomen.

Het betrof onder meer juwelen waar de edelstenen waren uitgehaald. Tot slot werd er ook nog een Rolex-horloge in beslag genomen. De politie zal de herkomst van het goud en de rol van de inzittenden van de wagen verder onderzoeken. De 58-jarige vrouw en haar 37-jarige dochter werden gearresteerd en worden voorgeleid, de 15-jarige (klein)zoon mocht na verhoor beschikken.

To Top