Diefstal bierkratten op gestolen scooter - 112Vandaag

112Vandaag

Zeeland

Diefstal bierkratten op gestolen scooter

arrestatie

Vlissingen – Een 24-jarige man uit Vlissingen is vanochtend aangehouden op verdenking van diefstal van bierkratten. Hij reed bovendien zonder geldig rijbewijs en onder invloed van drugs op een gestolen scooter.

Rond 07.20 uur kregen agenten van een alerte getuige een melding dat bij een restaurant aan de Alexander Gogelweg lege bierkratten werden gestolen. De vermoedelijke dief reed op een scooter. Agenten zijn in de omgeving gaan zoeken naar de verdachte en zagen op de President Rooseveltlaan een persoon rijden die voldeed aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. Bij het zien van het politievoertuig voert de scooterrijder zijn snelheid op en rijdt over fietspaden weg wat gevaarlijke verkeerssituaties opleverden. De agenten blijven hem volgen. Door een manoeuvre komt de verdachte op het Baskensburgpad ten val en rent hij weg. Een agent gaat er te voet achteraan en weet hem op de Sloeweg te pakken.

Gestolen
De scooter waarop de verdachte reed bleek afgelopen te zijn gestolen. Ook heeft de verdachte geen geldig rijbewijs. Agenten hebben bij de man een speekseltest afgenomen die een positief resultaat gaf op het gebruik van THC. Op het politiebureau heeft een GGD arts een bloedproef afgenomen bij de Vlissinger.

Politiehond Jack
Tijdens zijn vlucht heeft de verdachte in de struiken een voorwerp weggegooid. Politiehond Jack wordt ingezet en vindt in de bosjes een telefoon. De telefoon is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

To Top