Wolf in Heusden: brandweer schiet te hulp - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Wolf in Heusden: brandweer schiet te hulp

he
Foto: Gemeente Heusden

Heusden – De brandweer is niet de eerste hulpdienst waar je aan denkt, wanneer een wolf je gemeente bezig houdt. Tot je bedenkt dat de brandweer ook drones bedient die warmtebeelden kunnen maken. Warmtebeelden vanuit een drone zijn een goede manier om te kunnen onderzoeken of er meer wolven actief zijn, of er een nest jonge wolven is en dus of de wolf die Heusden bezig houdt andere redenen heeft om in onze streek te blijven dan voedsel alleen. Dit onderzoek is belangrijk, omdat alles er nu op gericht wordt voedsel voor de wolf weg te nemen en het dier op die manier te stimuleren uit zichzelf onze gemeente te verlaten en door te trekken.

Brandweer valt in voor andere drone
Helaas waren er problemen met een eerder geregelde drone. Langer wachten met het onderzoek zou een domper zijn geweest. Onder veehouders en inwoners leven veel zorgen.

Dus belde burgemeester Willemijn van Hees met het droneteam van brandweer Midden- en West-Brabant. Burgemeester Willemijn van Hees: “We zijn er in Heusden heel erg blij mee dat de brandweer in onze buurregio ons te hulp wilde schieten. Het droneteam heeft snel en professioneel gewerkt. De samenwerking met de gemeente en de kooiker van de eendenkooi in Haarsteeg was prima. Ik ben blij dat we nu warmtebeelden hebben, die ons hopelijk meer kunnen vertellen over de wolf in onze gemeente.”

Op de beelden is geen wolf aangetroffen. Dat is niet gek, omdat een dier als de wolf helaas niet netjes blijft wachten tot het droneteam aan de slag kon. De resultaten van de beelden delen we met de provincie de ZLTO, LTO en de zoogdierenvereniging, zodat we gezamenlijk kunnen kijken wat de beelden betekenen voor de aanpak van de wolf.

Tekst/Foto: Gemeente Heusden

To Top