Vijf vernielers naar HALT - 112Vandaag

112Vandaag

Zeeland

Vijf vernielers naar HALT

agent in auto

Oostburg – Agenten betrapten vrijdagavond vijf jongens die vernielingen aanrichtten in een leegstaand gebouw aan de Nieuwstraat in Oostburg.

Bij de politie kwam omstreeks 23.45 uur een melding binnen dat er ruiten ingegooid werden in het gebouw dat op een afgesloten terrein staat. Agenten namen poolshoogte. Toen zij het terrein op liepen verstopten de jongens zich op het dak van het gebouw. Op bevel van de agenten besloten zij toch maar naar beneden te komen. Zij gaven toe vernielingen te hebben gepleegd.

Door de agenten is contact opgenomen met de ouders van de jongens en samen kwamen de betrokkenen overeen dat de vijf voor straf een HALT-afdoening krijgen. De jongens variëren in leeftijd tussen de 15 en 17 jaar en zijn afkomstig uit Sluis, Aardenburg en Oostburg.

De schade die door de vernielingen is ontstaan is (nog) niet bekend.

To Top