112Vandaag

Limburg

Wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?

zm

Maasbree – Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting bij zendmast weggereden. Dat blijkt uit politieonderzoek over de brandstichting van een zendmast op parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67. De recherche vraagt het publiek om mee te helpen in het onderzoek naar deze auto en om informatie over de mogelijke vluchtroute te delen.

Uit voorlopig onderzoek van de recherche blijkt dat de auto vermoedelijk aan de achterzijde op een zandweggetje van de parkeerplaats Deersels geparkeerd stond (zie situatieschets). Vervolgens is na de brandstichting rond 22.30 uur deze auto via de daar gelegen zandweg vertrokken in zuidelijke richting naar Maasbree.

Graag komt de politie in contact met bezoekers of passanten die meer informatie hebben over deze donkerkleurige auto. Heeft u die vrijdagavond op de parkeerplaats Deersels of in de omgeving de auto gezien, neem dan contact op met de politie.

Route van de auto
Uit onderzoek blijkt dat er kort na de melding van de brand rond 22.30 uur een donkerkleurige auto in de directe omgeving van de zendmast is gezien. Deze reed weg van de mast richting het zuiden. Vermoedelijk is de auto vanuit de zandweg de Eerselsberg opgereden. Duidelijk is dat daar vandaan de automobilist via de Sevenumsedijk in zuidelijke rijrichting zijn weg heeft vervolgd. De auto is vervolgens door gereden over de Sevenumsedijk naar de Tongerveldweg. De politie onderzoekt nog of de donkere auto dan is afgeslagen richting centrum Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

De auto gezien?
De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over de donkerkleurige auto of over de brandstichting van de zendmast om zich te melden. Heeft u deze zien rijden? Kunt u meer vertellen over de inzittende(n)? Herkent u wellicht deze donkerkleurige auto? Of over de rijrichting? Deel uw tips en informatie dan met de politie via 0900 – 88 44 of anoniem via 0800-7000. Woont u in de buurt en beschikt u over camerabeelden? Deel ze via het tipformulier of via www.politie.nl/upload.

To Top