Verwaarloosde kittens in beslag genomen - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Verwaarloosde kittens in beslag genomen

uniform,auto

Kennemerland – De dierenpolitie heeft in samenwerking met de LID en RVO recent negen kittens in bewaring genomen, omdat zij er erg slecht aan toe waren. De kittens werden niet goed verzorgd: zij waren uitgedroogd, zaten onder de vlooien, hadden niesziekte en bleken ondergewicht te hebben. Zij hadden duidelijk goede verzorging nodig.

Alle negen kittens zijn na overleg met de LID en RVO in bewaring genomen en behandeld door een dierenarts. Ze zijn hierna ondergebracht op een ander adres en maken het inmiddels goed. Op hetzelfde adres bleken nog zes katten te zijn. Zij waren in redelijke conditie, maar omdat de woning was vervuild, werd voor deze katten een controlebezoek ingepland. Bij dit bezoek bleek het nu in orde te zijn. Maar dit adres blijft de aandacht houden en hercontroles zullen dan ook gaan plaatsvinden.

De dierenpolitie heeft tegen de eigenaresse proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige zorg.

To Top