112Vandaag

Noord-Holland

Man tankt benzine en steekt benzinestation in brand

brandweer

Hoorn – Bij een tankstation aan de Zwaagmergouw in Hoorn is vrijdagmiddag rond 14:00 uur brand gesticht. De brandstichter liep hierbij ernstige brandwonden op, en is aangehouden.

De 32-jarige brandstichter liep rond 13:50 uur naar het benzinestation, pakte daar een gieter gevuld met water, goot hem leeg en liep naar de benzinepomp. Daar vulde hij de gieter met brandstof en leegde hem weer in de winkel bij het benzinestation.

Een van de aanwezigen in de kiosk probeerde de man de winkel uit te duwen, maar de man stak snel de brandstof in brand. Hierdoor raakte hij zelf ernstig gewond. Andere aanwezigen liepen geen letsel op.

De brandweer bluste de brand, die in de winkel voor schade zorgde. De dader is door het ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld, en naar het ziekenhuis gebracht. De omgeving van het tankstation was afgezet.

De politie meldt dat zal worden onderzocht wat het motief van de man is geweest. Op dit moment is hij in het ziekenhuis en wordt hij verder behandeld.

To Top