Grote brand uitgebroken bij kerncentrale - 112Vandaag

112Vandaag

Gelderland

Grote brand uitgebroken bij kerncentrale

Brandweerwagen aangesloten op het waternet

Dodewaard – Bij de voormalige kerncentrale in Dodewaard is donderdagochtend een brand uitgebroken. De melding van de brand kwam rond 11:45 uur binnen. De brand gaat gepaard met zwarte rookontwikkeling.

De brandweer is massaal ter plaatse en heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ voor extra blusvoertuigen. De omgeving is afgezet zodat hulpdiensten hun werk kunnen doen. Meer informatie is nog niet bekend.

Kerncentrale
De Kerncentrale Dodewaard is een voormalige kerncentrale in het Gelderse Dodewaard. De centrale was in bedrijf van 1969 tot 1997. De centrale is in veilige insluiting; sloop van de nog niet ontmantelde, inwendig radioactief besmette gebouwen, staat voor 2045 gepland.

To Top