Van der Valk hotel opent coronacentrum in Limburg - 112Vandaag

112Vandaag

Limburg

Van der Valk hotel opent coronacentrum in Limburg

vdvalk

Stein-Urmond – Het coronacentrum in het Van der Valk Hotel Stein-Urmond in Limburg gaat vandaag open. Dit laat de woordvoerder van het hotel weten.

In het centrum worden coronapatiënten opgenomen die “te goed voor het ziekenhuis zijn en te ziek om thuis te blijven”, zegt de woordvoerder. Of er dinsdag al patiënten worden opgenomen, kan hij niet met zekerheid zeggen.

Patiënten kunnen terecht in het hotel na een verwijzing van de huisarts. Personen met ernstige klachten die niet naar de intensive care hoeven, komen in aanmerking. Het coronacentrum rekent op “tientallen” patiënten.Het coronacentrum is op initiatief van huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio ingericht als aanvulling op de bestaande zorg. Mochten de zorginstellingen in Zuid-Limburg overvraagd raken, dan kunnen coronapatiënten daar worden binnengebracht.

“Vooralsnog is dat niet het geval”, zei de woordvoerder maandagmiddag. Het is nog niet bekend of en welke Van der Valk hotels zich beschikbaar stellen als coronacentrum. Verschillende vestigingen van Fletcher Hotels staan ook paraat.

To Top