Minder klanten tegelijk in supermarkten en drogisterijen - 112Vandaag

112Vandaag

Binnenland

Minder klanten tegelijk in supermarkten en drogisterijen

supermarkt

Nederlandse supermarktketens en drogisterijen gaan per direct het aantal klanten in de winkel beperken. Winkels mogen vanaf nu maximaal één klant per tien vierkante meter tellen zodat mensen ten minste anderhalve meter afstand kunnen houden. Een winkelwagentje wordt verplicht. In kleinere supermarkten zonder winkelwagens wordt het gebruik van een mandje verplicht. In deze winkels is slechts een beperkt aantal mandjes beschikbaar, zodat het niet te druk wordt in de winkel.

Het besluit moet medewerkers en klanten tegen verspreiding van het coronavirus beschermen.

Als het maximum aantal klanten bereikt is, moet er buiten worden gewacht tot een klant de winkel verlaat. Het maximum is gebaseerd op het aantal klanten, het aantal medewerkers in de winkel hoeft niet meegeteld te worden.

To Top