112Vandaag

Groningen

Eerste vlucht met ‘coronahelikopter’ vanuit Den Bosch

dbgrg
Foto: 112Vandaag

Den Bosch – De eerste vlucht voor de nieuwe ‘coronahelikopter’ is een feit. Rond 11:20 uur landde de LifeLiner 5 bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

De LifeLiner 5 gaat een corona-patiënt transporteren naar een ziekenhuis in Groningen. De helikopter is sinds 07:00 vanochtend operationeel.

Lifeliner 5
Gezien de groei van het aantal patiënten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om deze helikopter naast de bestaande MMT-dienst in te zetten om patiënten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten.

De helikopter gaat vliegen van zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds en en start vanaf vliegbasis Volkel. Mogelijk dat deze later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.

De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMT’s in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

dbgrg

Foto: 112Vandaag

To Top