Zeker dertien Nederlanders in coronahotel - 112Vandaag

112Vandaag

Binnenland

Zeker dertien Nederlanders in coronahotel

frankr

Er zitten zeker dertien Nederlanders vast in het hotel in Tenerife, dat door de Spaanse autoriteiten vanwege een coronabesmetting is afgesloten van de buitenwereld. Dat melden reisorganisaties. De toeristen moeten er 14 dagen in quarantaine blijven.

„De reisleiding heeft telefonisch contact met de gasten. Het hotelmanagement volgt de bevelen van de Spaanse autoriteiten op”, aldus een woordvoerder van Corendon. „De gasten wachten op hun kamer verdere instructies af. Het is een complete lockdown, net zoals bij het cruiseschip.”

De Spaanse autoriteiten testen honderden toeristen op de Canarische eilanden op het coronavirus. Dat gebeurt nadat bij zeker twee toeristen het virus was vastgesteld. Hotels op de Canarische eilanden gaan gedurende de test op slot, aldus lokale media. In vakantieresort H10 Costa Adeje Palace op Tenerife moeten bijna duizend hotelgasten binnen blijven.

In het hotel verbleef een Italiaanse arts waarbij het coronavirus is vastgesteld. De man zou al een week in het hotel verblijven voordat hij verschijnselen vertoonde. Het gaat om een 69-jarige Italiaan die afkomstig is uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije waar inmiddels van een uitbraak sprake is. Eerder was op het Canarische eiland La Gomera het virus geconstateerd bij een Duitse man. Die is inmiddels uit quarantaine.

Onder de hotelgasten zijn in elk geval 110 Belgen die reizen met touroperator TUI en twee Belgen die met Corendon reizen. Ze mogen net als de andere toeristen niet naar buiten. Waarschijnlijk zitten er ook Nederlanders die met TUI reizen in het hotel. De reisorganisatie zegt „al het mogelijke te doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en een alternatieve oplossing te bieden.”

Op het Spaanse vasteland is volgens de RTVE ook een man onderzocht, die met symptomen van een longinfectie was teruggekeerd uit Milaan. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

In Noord-Italië zijn zeven personen overleden aan het virus en zijn meer dan 220 mensen besmet met het virus.

To Top