112Vandaag

Uitgelicht

Verwarde man dreigt leerlingen in klaslokaal dood te schieten

Politie communiceerd op straat

Utrecht – Ouders en leerlingen van de middelbare school X11 in Utrecht zijn flink geschrokken nadat een verwarde man daar vanmiddag leerlingen bedreigde. De man drong een klaslokaal binnen en daarna riep hij volgens een van de ouders ’Kinderen ik ga jullie allemaal kapot schieten’.

Woordvoerder Bram Donkers van de Nuovo scholengemeenschap kan dat niet bevestigen tegen de Telegraaf, maar de ernst van de zaak is volgens hem duidelijk. „Een aantal leerlingen is door de politie ondervraagd. Dat heeft nogal wat impact”, zegt Donkers.

Waarschijnlijk heeft de verdachte een hek vernield om op het terrein te komen. Docenten wisten de man al pratend mee naar buiten te leiden, maar hij wist na zijn actie te vluchten.

Nadat 112 werd gebeld werd de verwarde man, die vaker in de buurt zou rondhangen, al pratend door de conciërge het gebouw uitgeleid. De politie pakte hem met hulp van de politiehelikopter op in het nabijgelegen Noordse Park. In een bericht aan leerlingen, ouders en personeel staat dat het ging om „een verwarde man die van mening was dat hij werd lastiggevallen door leerlingen.” Maandag wordt er in de lessen bij stilgestaan.

To Top