112Vandaag

Zuid-Holland

Grootschalige controle bij pakketbezorgers

pakket

Eenheid Rotterdam – De politie heeft in de maand december vier actiedagen gehad om pakketbezorgers te controleren. Tijdens deze grootschalige actie bleek er bij 22 van de 59 gecontroleerde voertuigen en bestuurders iets niet in orde te zijn. Zo was een deel van de koeriers niet in het bezit van een geldig vervoersvergunning.

Eerder controleerde de politie, in samenwerking met de Inspectie SZW, pakketbezorgers (en hun voertuigen) al steekproefsgewijs. Tijdens deze controles bleken de voertuigen van de koeriers niet altijd in de beste technische staat te verkeren.

Dat was de reden om een grootschalige actie te houden waarbij zowel de voertuigen die gebruikt worden om pakketten af t e leveren, als de koeriers zelf, gecontroleerd werden. Het resultaat: bij 22 van de 59 gecontroleerde voertuigen/koeriers bleek er iets niet in orde te zijn.

Zo bleken bijvoorbeeld negen bestuurders te werken voor een koeriersbedrijf terwijl ze ook nog een uitkering ontvingen. Daarnaast was ruim een kwart van de bestuurders niet in het bezit van de noodzakelijke vervoersvergunningen of konden ze deze niet aantonen. Tegen de bedrijven waarbij deze personen werken, worden processen-verbaal opgemaakt. De Inspectie ZSW zal nader onderzoek verrichten naar de bestuurders in verband met onder andere uitkeringsfraude.

To Top