Gevangenisstraffen geëist tegen organisatie die illegaal liet gokken op voetbalwedstrijden - 112Vandaag

112Vandaag

Zuid-Holland

Gevangenisstraffen geëist tegen organisatie die illegaal liet gokken op voetbalwedstrijden

rechter kijkt scherm

Het Openbaar ministerie (OM) heeft gisteren in de rechtbank in Den haag gevangenisstraffen tot 30 maanden geëist tegen in totaal vijf deelnemers van een criminele organisatie die op grote schaal mogelijkheden bood om te gokken op voetbalwedstrijden. Om de illegale gokpraktijken te verhullen zou de organisatie zich ook bezig hebben gehouden met belastingfraude en witwassen, aldus het OM. Ze gingen bij hun incassopraktijken niet zo netjes te werk, aldus de officieren: “De verdachten spraken over gokverslaafden die ze konden uitknijpen als sinaasappels.”

To Top