Rijbewijs ingevorderd na weigering tests - 112Vandaag

112Vandaag

Zeeland

Rijbewijs ingevorderd na weigering tests

close up hand agent die alcoholcontroleapparaat vasthoudt

Vlissingen – Rond middernacht zagen agenten in Vlissingen de bestuurder van een bromfiets een wheelie maken. Op de President Rooseveltlaan konden zij de man staande houden, ondanks het feit dat hij er vandoor wilde gaan.

De man werd aangesproken op zijn vreemde rijgedrag. Bij aanspreken roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. De man was ook al vaker betrapt op rijden onder invloed. Tijdens het gesprek kregen de agenten steeds meer het vermoeden dat de man, naast alcohol, ook andere verdovende middelen had gebruikt.

De agenten wilden een speekseltest bij de man afnemen, dit weigerde hij. Ook bloedafname door een arts werd door de man geweigerd. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man, een 30-jarige Oost-Souburger, kreeg een dagvaarding mee en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

To Top