Eenzijdig ongeval, vermoedelijk door rijden onder invloed drugs - 112Vandaag

112Vandaag

Zeeland

Eenzijdig ongeval, vermoedelijk door rijden onder invloed drugs

speekseltest

Wissenkerke – Zaterdag omstreeks 22.00 uur gebeurde een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg in Wissenkerke. Er zou een personenauto in de sloot terecht zijn gekomen. Beide inzittenden waren al uit het voertuig toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen.

De bestuurder van de auto, een 25-jarige inwoner van Yerseke, moest een speekseltest ondergaan omdat het vermoeden was dat hij onder invloed van drugs in de auto reed. Hij testte positief op het gebruik van THC. Van hem is een bloedproef afgenomen door een arts. Dit bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI. Als de uitslag met betrekking tot de hoeveelheid gebruikte softdrugs bekend is, beslist de officier van justitie over de verdere stappen die worden ondernomen. Het rijbewijs van de 25-jarige man is ingenomen door de politie. Bij hem in de auto zat een 17-jarige jongen uit Wissenkerke. Hij is ter controle mee naar het ziekenhuis genomen door ambulancemedewerkers.

To Top