Vlaardingen schrikt wakker van plofkraak - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Vlaardingen schrikt wakker van plofkraak

plofkraak
Foto: Politie

Vlaardingen – In de nacht van woensdag op donderdag hebben nog onbekende daders een plofkraak gepleegd op een pinautomaat van de ABN Amro in Vlaardingen.

De eerste meldingen kwamen rond 03:45 uur binnen. De pinautomaat van de ABN Amro was gevestigd in een Albert Hein filiaal aan de dr. Wiardi Beckmansingel. Het filiaal heeft flinke schade opgelopen door de plofkraak.

Het is nog onbekend of de daders iets buit hebben gemaakt. De omgeving is momenteel afgesloten. De EOD doet onderzoek of er nog mogelijke onontplofte explosieven zijn.

Bergen op Zoom
Ook in Bergen op Zoom was afgelopen nacht een plofkraak op een geldautomaat. De daders sloegen iets na halfvier toe. Na de kraak zijn de twee er vermoedelijk op een scooter vandoor gegaan. Het is niet duidelijk of ze iets buit hebben gemaakt. Hoe groot de schade is, is ook nog niet duidelijk.

De omgeving van de geldautomaat aan de Zandstraat is donderdagochtend afgezet. De politie doet onderzoek.

View this post on Instagram

Vlaardingen – Donderdagochtend rond 04:00 is de gevel van de Albert Heijn aan de Dr. Wiardi Beckmansingel weggeblazen. Omwonenden hoorden twee explosies en sloegen alarm. Doelwit was een pinautomaat van de ABN Amro bank. De schade aan de winkel is enorm, brokstukken liggen over een groot gebied verspreid. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is opgeroepen om het gebied te controleren. Mogelijk bevinden zich in het gebied nog niet ontplofte explosieven. Precies een week geleden, op donderdag 10 oktober was een pinautomaat van dezelfde bank in Spijkenisse het doelwit. Toen ontstond er onder andere schade aan een dierenkliniek en enkele woningen. Of er in Vlaardingen geld is buitgemaakt is niet bekend. #plofkraak #vlaardingen #beckmansingel #abnamro

A post shared by Flashphoto NL (@flashphotonl) on

To Top