Auto totaal vernield na aanrijding met trein - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Brabant

Auto totaal vernield na aanrijding met trein

treinbox
Foto: Bart Meesters

Boxtel – Door te vroeg afslaan, is een auto woensdagavond midden op de spoorwegovergang terecht gekomen en vervolgens geramd door een trein. De bestuurder van de auto wist op tijd te ontkomen meldt de politie.

De bestuurder bleef bij het ongeval ongedeerd, maar voor de zekerheid kwam een ambulance ter plaatse. De trein ramde de auto op de spoorwegovergang aan de Tongerensestraat in Boxtel, en kwam een eind verderop tot stilstand. Het is niet bekend hoeveel mensen er in de trein zaten.

De bestuurder van de auto wilde ter hoogte van de dubbele spoorwegovergang rechts afslaan tussen de eerste en tweede overgang, maar sloeg iets te vroeg af waar door de auto het spoor op reed, en al snel een trein naderde. De man kon geen kant op en moest daarom halsoverkop zijn auto verlaten.

De auto is door een loonbedrijf in de buurt van het spoor, met een loader van het spoor gehaald en daarna door een bergingsbedrijf afgevoerd. De trein heeft ook schade opgelopen. Het treinverkeer tussen Boxtel en Den Bosch was geruime tijd ontregeld.

treinbox

Foto: Bart Meesters

treinbox

Foto: Bart Meesters

treinbox

Foto: Bart Meesters

To Top