Twee verdachten aangehouden na negeren stopteken - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Twee verdachten aangehouden na negeren stopteken

Stop politie

Amsterdam – Twee mannen in de leeftijd van 21 en 22 jaar zijn maandagochtend aangehouden, nadat zij zich hadden onttrokken aan een verkeerscontrole. Bij het klemrijden raakten de politieauto, de betrokken auto en een andere auto beschadigd. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond.

Rond 03.30 uur kreeg de bestuurder van een personenauto op de IJburglaan ter controle een stopteken waaraan hij niet voldeed. Na een korte achtervolging reed de politie de auto klem en kwam deze auto tot stilstand tegen een andere auto. De bestuurder rende weg en is kort daarna aangehouden. De passagier bleef in de auto zitten en is eveneens aangehouden.

De 21-jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit rijbewijs was ingevorderd. De politie nam de auto in beslag en stelt een nader onderzoek in.

To Top